Over "JOHAN"

Johan is altijd op zoek naar het juiste licht voor zijn foto's en hij gebruikt natuurlijk licht om zijn foto's tot leven te brengen, details te accentueren, uitdrukkingen en relaties te tonen en gewoonweg verbluffende afbeeldingen maken.

Als een kunstfotograaf beoefent Johan zijn ambacht op de grenzen van verleden, heden en toekomst. Zijn artistieke prestaties werden meerdere malen beloond met de gouden camera- een onbereikbare droom voor meest collega-fotografen. Johan heeft een indrukwekkende portfolio op talloze gebieden van de fotografie. Ook werd hij door een Amerikaanse vakjury vergeleken met onze oude meesters.

Zijn composities belichamen poëzie: een versterkte vertegenwoordiging van werkelijkheid (werkelijkheid in het kwadraat, als het ware). Variërend van onderdrukkend tot melancholisch, zijn foto's onthullen, zonder uitzondering, een diepgaande vertaling van de man, vergadering of omgeving, uitgedrukt door middel van sterke, essentiële kenmerken.

Johan is een kind van zijn tijd, met behulp van de nieuwste geavanceerde digitale technieken zonder toe te geven aan banale manipulatie. Hij maakt gebruik van de uiterst geavanceerde technologie om het beeld te vangen en de werkelijkheid op te nemen in zijn meest subtiele nuances. Als wij zouden moeten spreken van enige vorm van manipulatie dan zou het de eigenzinnige manier zijn waarop Johan de fragmenten van de wereld om hem heen in een ander, nieuw perspectief probeert te plaatsen. Dit proces benadrukt de expressieve kracht van de beelden,  vaak met symbolische waarde, ze komen rechtstreeks binnen in je hart en roepen vele associatieve sensaties op.

Licht is een essentieel element in het werk van Johan. Licht en duisternis, als een aanvullende tegenhanger. Dit is een principe dat een essentiële rol speelt in alle culturen over de hele wereld, met name in religies en de verwante getuigenissen van mensen die, op zoek naar het ultieme antwoord, de contouren proberen te defininieren van de relatie tussen iemands eigen "zelf" en de "buitenwereld". Iedereen zoekt zijn of haar eigen antwoorden op levensvragen. Iedereen streeft een doel na. De manier waarop Johan dit doet, benadert de essentie heel nauw.

Elk menselijk wezen zoekt op zijn of haar eigen manier naar antwoorden, vaak op vragen die we nog niet goed geformuleerd hebben of proberen te begrijpen. Iedereen streeft ernaar, bewust of onbewust, een rechtvaardiging te vinden, een doel, een manier om betekenis te geven. Johan's manier van doen raakt dat nauw, de essentie die nog steeds diep geworteld in de oer-ervaring van het kind ligt: tijdloosheid, zonder grenzen. Fragmenten symboliseren de waarde van een totaliteit, schijnbaar verspreide stukken zijn een geheel geworden. De beelden van Johan, hoewel beperkt in dimensie, onthullen de eeuwige stroom van het leven.

Johan wordt gezien als een verhalen verteller en kunstenaar wiens foto's grote diepte hebben. Zijn passie en artisticiteit, het gebruik van licht en geduld resulteert in het creëren van de beste foto's. Hij werkt als een grootmeester schilder  - waarbij zijn medium zijn camera is.
In dit opzicht zullen degenen wiens taak het is om een fotograaf te boeken, erkennen dat zij iets zeer bijzonders krijgen wanneer ze Johan boeken.

 

 

 

 

 

 

 

© 2024 - All Rights Reserved. Pagina delen