Johan

Het zal, na het bekijken van Johan's foto's duidelijk zijn dat hij een uitstekende professionele fotograaf is met een duidelijke visie, vaardigheden, ervaring en vooral, een echte toegift voor zijn kunst is. Gelukkig is hij authentiek in een uiterst competitieve wereld. We weten dat Johan ziet wat anderen niet zien en dat uit zich in een magische, bijna mystieke kwaliteit van zijn foto's.

 Maar er is nog een kwaliteit vam Johan's werk dat hem echt markeert en dat is het feit dat hij foto's op dezelfde manier neemt zoals de grote Nederlandse meesters hun schilderijen maakten.

Johan is altijd op zoek naar het juiste licht en hij gebruikt natuurlijk licht om zijn foto's tot leven brengen, details te accentueren, uitdrukkingen en relaties te markeren en gewoonweg verbluffende afbeeldingen te maken.

Net als de meeste grote kunstenaars - en met name de grote Nederlandse meesters zoals Vermeer en Rembrandt - is Johan een natuurlijk begaafd kunstenaar die begrijpt dat het belangrijkste element in een schilderij of de foto het gebruik van licht is. Al het andere is bijna secundair.

Dit is ook waarom Johan een Hasselblad deskundige is, vanwege het ongeëvenaarde vermogen om licht vangen en adembenemende resultaten op te leveren. Op dezelfde wijze als de grote Nederlandse meesters oliën en canvas gebruikten zo gaat Johan's voorkeur uit naar Hasselblad - hoewel hij natuurlijk ook een meester van de digitale fotografie is.


Johan

© 2024 - All Rights Reserved. Pagina delen